Σάββατο, Μαρτίου 31, 2012

Kelly Clarkson : Μία Ελληνίδα που σαρώνει στην Αμερική ( photos + videos )!!


Η Κλάρκσον έγινε διάσημη παγκοσμίως όταν νίκησε το American Idol 1, τον Σεπτέμβριο του 2002.
Αμέσως υπέγραψε συμβόλαιο αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων με την δισκογραφική εταιρεία RCA Records, στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα. Το πρώτο σινγκλ της με τίτλο A moment Like this κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2002, και σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ ανεβαίνοντας σε μια εβδομάδα από το Νο.52 στο Νο.1, με πωλήσεις 236.000 αντίτυπα.
Σύμφωνα με τους κανόνες του American Idol, οι δύο κορυφαίοι τραγουδιστές του διαγωνισμού, θα πρωταγωνιστούσαν σε μία ταινία. Η Κλάρκσον και ο δεύτερος νικητής, Τζάστιν Γκουαρίνι, πρωταγωνίστησαν στην ταινία "From Justin to Kelly", η οποία παρά την επιτυχία του μουσικού διαγωνισμού, είχε μόλις $ 5.000.000 εισπράξεις και δέχτηκε κακές κριτικές.

Στις 15 Απριλίου 2003, το πρώτο άλμπουμ της Κελι κυκλοφόρησε στην βόρεια Αμερική και ανέβηκε αμέσως στο Νο.1, πουλώντας 297.000 αντίτυπα την πρώτη του εβδομάδα. Το άλμπουμ έφτασε να γίνει 2 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ με πωλήσεις σχεδόν 3.000.000 αντίτυπα και πλατινένιο στον Καναδά. Το cd δεν είχε τόση επιτυχία σε άλλες χώρες, ωστόσο ανέβηκε στο Νο.19 στην Ιαπωνία, στο Νο.41 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Νο.33 στην Αυστραλία.
Το δεύτερο σινγκλ του άλμπουμ, "Miss Independent", το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2003, έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία στις Η.Π.Α. Το τραγούδι πλησίασε στην κορυφή των τσαρτ όπου και αν κυκλοφόρησε: Νο.9 στις Η.Π.Α., Νο.6 στο Ηνωμένο Βασίλειο, Νο.6 στον Καναδά και Νο.3 στην Αυστραλία. Μάλιστα, κέρδισε μια υποψηφιότητα για Γκράμι το 2004, το οποίο όμως κέρδισε τελικά η Κριστίνα Αγκιλέρα για το τραγούδι Beautiful. Τα επόμενα δύο σινγκλ, "Low" και "The trouble with love is", δεν είχαν τόση επιτυχία στην Αμερική όσο στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Μάλιστα, ενώ το "Low" έφτασε μόλις στο Νο.58 στις Η.Π.Α., είχε μεγάλη επιτυχία στον Καναδά, όπου έγινε πλατινένιο και έφτασε ως το Νο.2.
Ωστόσο, η Κλάρκσον απέλυσε τον μάνατζερ της Simon Fuller. Το Thankful έχει πουλήσει 4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

PHOTOS 































VIDEOS









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου